info@rbrseries.nl

TV Hilversum ontvangt komend weekend na een jaar van afwezigheid in de RBR Series wederom de nationale duathlonserie. Afgelopen jaar werd er proefgedraaid op een geheel vernieuwd parcours. Toen nog tijdens ijzige omstandigheden. Dit jaar ziet de weersvoorspelling er een stuk beter uit en hoeven de atleten naar alle waarschijnlijkheid alleen de wind en elkaar te trotseren.

Titelverdediger bij de vrouwen, TC Twente, vorig jaar nog goed voor drie overwinningen, komt met vier atleten naar Hilversum, waaronder de vaste kracht Debora Wissink die vorig jaar het snelste was tijdens de openingswedstrijd in Oldenzaal.

Hellas, de nummer drie van afgelopen jaar, heeft zich versterkt met onder andere Marije Pieterse-te Raa, net terug van een trainingsstage en Laura Gorter, die haar fietskwaliteiten te gelde zal willen maken op het non-stayer parcours.

Concurrentie voor het podium is te verwachten van RTC Brabant, die met volle bezetting afreist naar Hilversum en van de vaste, bekende namen van het team uit Nijmegen: NSTV Trion.

Bij de heren lijkt de strijd spannender te gaan worden dan ooit. Trican, dat vorig jaar met overmacht de titel pakte lijkt op papier een zware dobber te gaan krijgen dat resultaat op die wijze te evenaren. Nieuwe namen in de ploeg zijn Bram Koppenaal en Stefan Timmermans, maar ook Luc Schout die na zijn debuut afgelopen jaar in Nijmegen de smaak te pakken lijkt te hebben. Uiteraard is ook team captain Thijs Wiggers aanwezig, die altijd opvallend sterk is in Hilversum.

Hellas start met het maximale aantal atleten waaronder drie oude bekenden die alle drie het verschil kunnen gaan maken op de fiets: Daan de Groot, Peter Res en Yennick Wolthuizen. Dit jaar niet startend als titelverdediger zullen de mannen van Hellas op zoek gaan naar het heroveren van de titel.

TC Twente heeft zich wederom versterkt en heeft een dusdanig brede selectie dat zelfs de vierde of vijfde man hoog zal eindigen. Triteam Groningen dat vorig jaar onder de radar opereerde en diverse malen enorm sterk voor de dag kwam met een homogeen sterk team. Team van het eerste uur, Duurzaamsport, gaat als vaste waarde van start in de A-serie. De duurzame visie is zelfs terug te zien in de opstelling: louter bekende atleten in een 5-man-sterke opstelling.

Last but not least. Het sportieve geweld uit België. CDTG dat de afgelopen twee jaar iedere wedstrijd meestreed om het podium waarbij ook de absolute toppers als Jan Petrialia, Vincent Bierinckx en Glen Laurens werden opgesteld. En ook verantwoordelijk voor de spectaculaire “coupe” in 2017 tijdens het NK in Hoogerheide, waarbij er een succesvolle ontsnapping was op het fietsonderdeel. CDTG zal de concurrentie uit eigen land moeten aangaan met het nieuwe 3MD Team Veldeman-Wcup. Zoals reeds aangehaald door 3athlon.be beschikt 3MD over een enorm brede selectie: niet verwonderlijk dat voor de komende wedstrijd vijf atleten zijn opgesteld. In Nederland zullen niet alle namen bekend zijn, maar meest opvallende naam is de wereldkampioen aquathlon, Emmanuel Lejeune.

De B-serie is dit jaar toegevoegd aan de Series. Naast een aantal tweede teams is daar ook team Run2Day te vinden, naast O2 sportadvies en Stadscafé Amersfoort. Deze teams komen uit in dezelfde serie als de A-Serie en kunnen zich dus meten met de andere mannen.