info@rbrseries.nl

Nog enkele dagen voordat de strijd om het Nederlands kampioenschap sprint losgaat in Hoogerheide. De wedstrijd, die naast een behoorlijk selectieve fietsronde ook een onderscheidende loopronde bevat. Met daarin de inmiddels beruchte trap, bekend uit het WK cyclo-cross.

Bij de dames lijkt de strijd om de hoogste trede te gaan tussen Lesley Smit en Shirin van Anrooij. Lesley Smit had enkele tegenvallers in de aanloop van dit seizoen, maar liet in Geel zien dat de vorm groeiende is. Shirin van Anrooij zat deze winter niet stil en kon al nationale titels behalen bij het veldrijden en indoor atletiek. In de run bike run was ze echter nog niet actief, dus de specifieke vorm zal pas komend weekend duidelijk worden in Hoogerheide. Daarachter een enorme hoeveelheid dames die niet alleen aan elkaar gewaagd zijn, maar ook voor een verrassing kunnen zorgen. Wat te denken van Jony Heerink die het fietsonderdeel niet als toertocht zal willen afwerken, Sophie van der Most die geen zwak onderdeel kent en een sterke tweede run als wapen heeft, Floor van den Brand die zeer sterk voor de dag kwam in Geel, of misschien triatlete Rani Skrabanja die internationaal al in actie kwam dit jaar.

Twee mannen hebben in Geel hun visitekaartje afgegeven: Wesley Mols en Dennis Licht. Wie zal deze twee sterke lopers kunnen stoppen in hun onderlinge strijd om de titel? Nils Pennekamp startte niet in Geel en zal na een stormachtige start van zijn RBR-carrière, zich weer willen laten gelden op een NK. Pennekamp beschikt over de benodigde loopsnelheid om aanspraak te kunnen maken op eremetaal. Het fietsparcours in Hoogerheide bleek vorig jaar beslissend voor de eindoverwinning als er samengewerkt wordt in een ontsnapping. Enkele hardrijders die nog wel in Geel verschenen hebben zich niet ingeschreven voor dit NK. Zou Thomas Creemers opnieuw durven aanvallen op de fiets, ook als dit niet alles, maar niets zou opleveren? Joep Staps, Niels te Pas, Thijs Wiggers, Alexander Picard en Stijn Jansen zullen zich niet naar de slachtbank willen laten leiden en zullen scherp zijn op mogelijkheden als die zich aandienen.

Naast de individuele prestaties die tijdens het NK de boventoon zullen voeren, wordt het interessant om te zien of EDOsports bij de dames en TriCan bij de heren er opnieuw met de dagwinst vandoor gaan.

Fantastische weersomstandigheden voor het publiek, een organisatie met een uitstekende staat van dienst en meer dan voldoende strijd zijn een geweldige affiche voor het NK sprint Run Bike Run 2018.