info@rbrseries.nl

EDOsports kondigde al aan goed voor de dag te willen komen. Met drie wijzigingen ten opzichte van vorige week: Sophie van der Most, Marije Pieterse en Floor van de Brand. TC Twente had naast de snelste dame van vorige week, Deborah Wissink, ook Lesly Smit in de gelederen. Jony Heerink was een welkome versterking voor het team van Hellas.

 

RBR Geel 23644

De eerste run werd aangevoerd door Lesley Smit in een groep van drie, met daarin ook Sophie van der Most en Jony Heerink. Zij gingen ook als eerste de fiets op. Een potentieel sterke groep die lang wegbleef, maar tegen het einde van het fietsonderdeel leek het gebrek aan samenwerking dat ervoor zorgde dat de groep daarachter kon aansluiten.

Een groep van zes kwam tegelijkertijd aan in Parc Fermé, waarvan de helft bestond uit het team EDOsports. Jony Heerink was het snelst uit de wissel, maar kon niet wegblijven van de snel naderende Lesley Smit. Lesley Smit ging voorbij en gaf de eerste plek niet meer uit handen. Daarachter maakten team EDOsports uit wie 3, 4 en 5 gingen worden. Sophie bleek de sterkste met daarachter de verrassend sterke Floor van de Brand, die op de finish Marije net voor bleef. Deborah Wissink die vorige week de sterkste was in Oldenzaal eindigde als zesde. De teamuitslag was daarom onbeslist, beide teams met zeven punten en dus een gedeelde eerste plek. RTC Brabant finishte sterk met Marije Hijman en Kim Nulens op plek zeven en acht. Ann Schoot Uiterkamp stelde met een top 10 voor de podiumplek voor Hellas veilig.

RBR Geel 25185

 

 

TriCan was ook in de tweede wedstrijd het sterkste team in een veld dat erg dicht bij elkaar zat. In de eerste run domineerde TriCan na een goede start: vier van de eerste vijf waren lid van TriCan. Glen Laurens van CDTG zat daar nog tussen. Direct daarachter een lang lint met lopers aangevoerd door oa. Wesley Mols, Joep Stap en Ciprian Balanescu.

RBR Geel 24159

Het fietsonderdeel, waar al na een ronde een flink peloton ontstond, leek een herhaling te worden van het jaar ervoor: weinig actie en vooral wachten op het relatief lange afsluitende onderdeel. Daan de Groot, hoewel niet bekend om zijn splijtende demarrages, had een ander plan. Hij nam het initiatief en ging op avontuur. Hij kreeg twee medevluchters: Robert de Korte, de überbiker van EDOsports en het talent Thomas Cremers van Trican. De Groot beschikte over goede fietsbenen en nam de andere twee op sleeptouw. Daarachter werd ondanks overtal van bijvoorbeeld Triteam Groningen niet sterk samengewerkt. Daarnaast zorgde Yennick Wolthuizen voor zijn ontsnapte teammaat door regelmatig te vertragen op kop. De kopgroep bleef weg en kon als eerste beginnen aan de vijf kilometer ‘crossen’.

Het peleton kwam binnen en er werd druk gewisseld. Thijs Wiggers was de snelste in de wissel en Wesley Mols de langzaamste. Maar eenmaal op zijn hardloopschoenen stond er geen maat op Wesley Mols. Na de eerste van twee ronden was Mols opgeschoven tot plek twee en ging de strijd nog tussen hem en Dennis Licht. In de laatste ronde kon hij een voorsprong nemen en zijn eerste winst in een Run-Bike-Run boeken. Dennis Licht, net geen debutant meer, leverde een sterke prestatie en finishte tweede. Glen Laurens completeerde het individuele podium. Daarachter liet Joep Staps een solide run zien voor positie vier. Coen Smiers was net als vorig jaar het snelste teamlid van Hellas net achter Staps. Daan de Groot, smaakmaker op de fiets, pakte als tweede teamlid voor Hellas punten op plek negen. Yennick Wolthuizen zorgde met een dertiende plek voor voldoende punten om als team de tweede plek te behalen voor Team Run2Day, dat met slechts drie atleten, Wesley Mols, Coen de Wit en Hendrik Venema startte. Voor Team Run2Day een evenaring van het beste resultaat in Hoogerheide vorig jaar. 

RBR Geel 25204