info@rbrseries.nl

Op 3athlon.nl hebben we al kunnen lezen dat Trican bij de heren als favoriet wordt gezien door Armand van der Smissen, met als belangrijkste uitdagers Hellas en CDTG. Bij de dames belooft het een spannende strijd te worden tussen EDOsports, Hellas en TC Twente.

Kijkend naar de voorlopige opstellingen kunnen we concluderen dat het overall niveau weer gegroeid is ten opzichte van de voorgaande jaren. Trican is en blijft de topfavoriet. Met Donald Hillenbregt, net terug uit Nieuw-Zeeland na een persoonlijk beste klassering in de World Cup. Thijs Wiggers, die in Hilversum de eerste winst pakte van het RBR-seizoen. Met interesse wordt uitgekeken of topatleet Dennis Licht klaar is voor zijn debuut. En Nils Pennekamp, die bij uitstek kan excelleren op de korte afstand maakt het team compleet voor de eerste wedstrijd.

Hellas, met afstand de beste in 2017, lijkt nog niet op volle oorlogsterkte. Daan de Groot gaf in Geluwe echter wel alvast zijn visitekaartje af door daar de winst te pakken. Meervoudig Nederlands kampioen Yennick Wolthuizen zal zich, voor zover mogelijk onder de wisselende omstandigheden tijdens de race, willen meten met de rest van het sterke veld.

Nog niet eerder kwam TC Twente met zo'n sterk team aan de start. Met enkel sterke atleten lijken ze met één been al op het podium te staan. EDOsports komt ook met een homogene ploeg en zal ook aanspraak willen maken op een toppositie.

Team Run2Day, nog niet in de sterkste opstelling, maar wel met Wesley Mols die tijdens het NK in Schoorl slechts een half uur nodig had om tien kilometer af te raffelen. RTC Brabant 1 heeft enigszins vanuit de luwte een sterk team weten samen te stellen, met als meest opvallende naam Ciprian Balanescu. Unltd, de ploeg die jaar na jaar sterk presteert kan wederom leunen op kwaliteiten van Alexander Picard en Stein Posthuma.

Duurzaamsport, present vanaf het eerste uur in de RBR Series, komt naast oudgediende Bas van Beek, met jonge talenten. Met daarin onder andere Duits nationaal kampioen duatlon, Luca Heerdt.

 

Kan titelverdediger bij de dames, RTC Brabant, met nieuwe namen ook dit jaar strijden voor de hoogste positie? De teams van RTC Brabant kenmerken zich door een grote variëteit in atletes, ook dit jaar. Aan de dames van Hellas de zware taak om zonder de absolute toppers de resultaten van afgelopen jaar te evenaren. Niettemin een degelijke opstelling met dames die allen vorig jaar ook te zien waren.

EDOsports kan putten uit een grote selectie atletes. In de sterkste opstelling bijna onklopbaar. De eerste wedstrijd opent het team met twee debutanten in de RBR Series: Sharon Zuijdervliet en Sanne Mol.

Unltd start met drie zeer sterke Nijmeegse dames, die erg aan elkaar gewaagd zijn. Hetzelfde kan gezegd worden van TC Twente, die start met de bekende namen, die afgelopen jaar ook sterk presteerden. Sam Wennink liet na winst in Hilversum al zien dat de vorm er al vroeg is dit seizoen.

Nieuwkomers Nstv Trion - Nijmegen en de Dolfijn uit Amsterdam wensen we, net als alle anderen natuurlijk, veel succes bij de eerste wedstrijd!

 

De inschrijvingen zijn te downloaden: Startlijst RBR Oldenzaal 2017. De startposities binnen de teams zijn nog niet bekend.