info@rbrseries.nl

Tijdens het jaarlijkse NTB-congres heeft Armand van der Smissen namens de RBR Series het programma voor 2018 bekendgemaakt. Alle wedstrijden die deel uitmaken van de Series 2018 vinden plaats in het eerste deel van het seizoen. Te weten:

  • 31 maart in Oldenzaal
  • 7 april in Geel
  • 6 mei in Hoogerheide
  • 20 mei in Groningen
  • 16 juni in Nijmegen 

Tegemoetkomend aan de wensen van de teams is besloten alle wedstrijden te plannen in het eerste deel van het seizoen. Hierdoor kan het momentum voor de Series worden behouden en is er geen onderbreking gedurende de zomermaanden. En een RBR series in het voorjaar is beter in te passen in de agenda's van multisportatleten die ook zwemmen. Bij de selectie van de wedstrijden is uiteraard ook rekening gehouden met de Team Competities Triathlon en overige gerelateerde evenementen.

In seizoen 2017 had het overgrote deel van de teams al uniforme teamkleding. Voor seizoen 2018 wordt dit verplicht gesteld. Niet alleen voor de Series als geheel vinden we dat belangrijk, maar ook voor de atleten is het wenselijk in de wedstrijd duidelijk te kunnen zien tegen wie je strijdt. Een atletenlicentie is net als vorig jaar verplicht om te kunnen deelnemen aan de Series. Dankzij de inspanningen van de NTB is het in 2018 naast de NTB-atletenlicentie ook mogelijk om te starten met een AU- of KNWU-wedstrijdlicentie. Nieuwe leden kunnen nog steeds gebruik maken van een aspirantlidmaatschap en daarmee uitkomen in de Series.

De eerste wedstrijd vindt plaats in het recreatiepark het Hulsbeek net buiten Oldenzaal. Het format van de wedstrijd is een Team Relay.

De week erop gaan de Series op bezoek bij de zuiderburen in Geel. Net als vorig jaar zal dit een stayerwedstrijd zijn.

6 mei komen we voor de derde keer terug in Hoogerheide. Dit jaar is de wedstrijd in Hoogerheide het toneel voor het NK Sprint Elite. De serie voor de RBR Series zal naast de teams ook individuele deelnemers de gelegenheid geven uit te komen op het Nederlands Kampioenschap Sprint Stayer.

Twee weken later zijn we in Groningen. Dit jaar is het format een individuele sprintachtervolging zonder stayeren.

De afsluiting vindt plaats in Nijmegen. Vorig jaar had deze wedstrijd zijn vuurdoop en dit jaar onderdeel van de RBR Series. In Nijmegen mag er niet gestayerd worden en gaat het om een sprintafstand.

 

De inschrijving is geopend en sluit op 1-1-2018: www.rbrseries.nl/inschrijven.