info@rbrseries.nl

Vooraf werd natuurlijk rekening gehouden met de sterke Nils Pennekamp, maar in Hilversum stond geen maat op Pennekamp. Niet alleen won hij de wedstrijd met overmacht, hij verbrak het parcoursrecord van Jorik van Egdom onder verre van ideale omstandigheden.

Vanaf het startschot liet Pennekamp niets aan het toeval over en na de eerste van vier ronden lopen had hij al een enorm gat geslagen. Ondanks die overmacht verslapte hij niet op de fiets. Ook niet in het afsluitende looponderdeel en kon zodoende een mooie overwinning bijschrijven op zijn palmares. Achter Pennekamp liepen op korte afstand van elkaar: Niels te Pas, Joep Staps en Thijs Wiggers. Duatlon rookie Yennick Wolthuizen liep daar kort achter om vervolgens in zijn favoriete fietsonderdeel huis te houden en de snelste fietstijd van de dag neer te zetten. Ondanks de scherpe fietstijd was Wolthuizen ook in staat een snelle laatste run te produceren en beslag te leggen op de tweede plek. Staps kon geen stand houden tijdens het fietsonderdeel en te Pas viel nog verder terug. Thijs Wiggers, die geen zwak onderdeel kent, werd derde en kon ternauwernood Diederik Scheltinga op afstand houden door in de laatste ronde aan te vallen in de steile klim.

Bij de dames was er de verrassende deelname van Marijke te Raa. Na een uitstekende start verspeelde ze haar opgebouwde voorsprong in de wissel. Sarissa de Vries twijfelde niet en sloeg na een solide eerste run hard toe tijdens het fietsonderdeel. Met een gemiddelde waar ze geen gek figuur zou slaan in het mannenveld vloog ze over het natte wegdek. De basis voor de overwinning was gelegd en in de afsluitende run kwam de Vries niet meer in gevaar. Daarachter werd het bijzonder spannend: Ann Schoot Uiterkamp, Joyce Caro, Talisa van der Fluit en Tineke van den Berg kwamen op enkele seconden van elkaar de wisselzone binnen. Tineke van den Berg was na de Vries de beste fietser van de dag en kon afstand nemen van de groep. Voldoende afstand voor de tweede plek. Daarachter bleven de dames bij elkaar en moest de beslissing vallen in het laatste onderdeel. Ann Schoot Uiterkamp trok aan het langste eind en bleef voor Talisa van der Fluit die dus buiten het podium eindigde. Marijke te Raa kwam, na op een minuut achterstand gezet te zijn op de fiets, nog gevaarlijk dichtbij.

 

De uitslagen van de eerste wedstrijd in Hilversum:

Heren / Dames

 

De tussenstanden na de eerste wedstrijd zijn:

Heren / Dames