info@rbrseries.nl

Komend weekend gaan de RBR Series van start voor seizoen twee. Net zoals vorig jaar valt het eerste startschot in Hilversum. De eerste duathlon op de weg, voor veel atleten de eerste wedstrijd van het jaar. De atleten die niet op een zonnige trainingsstage zijn geweest, hebben de afgelopen week dan gelukkig gelegenheid gehad om de tijdritfiets buiten te proberen.

Bij een wedstrijd vroeg in het seizoen horen moeilijk te voorspellen weersomstandigheden. Echter, de wedstrijd in Hilversum gaat meestal wel gepaard met prima weer, een uitzondering daargelaten. Maar niets is zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland. Zo leek het aan het begin van deze week af te stevenen op de uitzondering, nu ziet het ernaar uit dat het tijdens de wedstrijd droog zal zijn bij ongeveer 10 graden.

Inmiddels zijn de deelnemerslijsten bekend en terug te vinden op: DamesHeren

De heren van Unltd zullen dit jaar de titel verdedigen met op papier een sterker team dan het afgelopen jaar. Tegenstand wordt niet alleen verwacht van Keep-On-Running, Hellas, Run2Day, Squadra, maar onder andere ook uit het Belgische team van CDTG. Opvallend veel nieuwe namen, die zeker in deze sterk bezette eerste wedstrijd zullen willen laten zien wat ze waard zijn.

De damescompetitie lijkt erg spannend te gaan worden met een aantal teams dat erg aan elkaar gewaagd is: Unltd, TC Twente, EDOSports en Hellas hebben zeer sterke dames en veel zal afhangen van de vorm van de dag en de breedte van de selectie later in het seizoen. De overige teams zullen zorgen voor dagsuccessen en er zal zeker een gooi gedaan worden naar een klassementspodium. Na zondag weten we meer.

Succes met de laatste voorbereidingen en tot 19 maart in Hilversum!