info@rbrseries.nl

Tijdens het goedbezochte NTB-congres is de kalender van de RBR Series bekendgemaakt. Komend seizoen zal er niet in vijf, maar in zes wedstrijden worden uitgemaakt wie het beste Run Bike Run-team van Nederland heeft. Dat gaat bepaald worden in ten minste twee series: een dames- en een herenserie. Bij voldoende inschrijvingen zal er een verdere opdeling gemaakt worden in een A- en B-serie.

Het duathlonseizoen wordt op 19 maart traditioneel geopend met de Run Bike Run in Hilversum. De RBR Series zullen hier ook het seizoen openen net als in 2017. De gebruikelijke formule in Hilversum is wederom van toepassing: een sprint waarbij niet gestayerd mag worden.

De intensieve samenwerking met de België organisaties wordt, na bekendmaking van het Belgisch Kampioenschap in Almere, bekrachtigd door de tweede wedstrijd van de Series net over de grens te plannen: Geel. Het betreft een stayerwedstrijd 2,5-21-5 en vindt plaats op zaterdag 1 april.

De derde wedstrijd, die tijdens de presentatie al gekenmerkt werd als toekomstige klassieker, zal worden afgewerkt op 7 mei in Hoogerheide. De deelnemers van afgelopen editie zullen met enig ontzag terugdenken aan de trap en ook aan de zeer natte weersomstandigheden. Net als vorig seizoen betreft het een sprintafstand waarbij gestayerd mag worden.

Na de zomer wordt vervolgd met het tweede deel van de Series, te beginnen met een teamwedstrijd op 3 september. De formule waarbij je per team start en finisht, is in de dezelfde stad al jaren zeer populair bij de UT-Triathlon. Nu volgt dus ook een teamwedstrijd voor de Run Bike Run in Enschede.

Drie weken later, op 24 september volgt de wedstrijd op de locatie waar al jaren Run Bike Runs worden georganiseerd door Tritanium: de Zernike Campus RBR in Groningen. Het betreft een team-relay zoals afgelopen seizoen werd toegepast in Enschede. Als de wedstrijd in Enschede maatgevend is, dan lijkt spektakel gegarandeerd in Groningen.

De Series worden afgesloten op 8 oktober in Spijkenisse. Deze wedstrijd is tegelijkertijd het Nederlands Kampioenschap klassieke afstand, 10-40-5, een niet stayer-wedstrijd. De wedstrijd werd afgelopen seizoen voor het eerst georganiseerd door TVS ‘90. De jarenlange ervaring van de organisatie van de politietriathlon kwam duidelijk tot uiting in een vlekkeloos georganiseerd evenement.

Gestreefd is naar een planning met wedstrijden in het voor- en naseizoen, waarbij nadrukkelijk rekening gehouden is met het programma van de diverse Teamcompetities Triathlon. Hierdoor kunnen atleten met de focus op triathlon nog meer dan tijdens de vorige editie van de RBR Series de wedstrijden combineren.

Net als vorig jaar blijft de deelname laagdrempelig. Daarom zal er ook komend jaar geen verplichting zijn teamkleding te moeten dragen. De inschrijving is reeds geopend: http://www.rbrseries.nl/inschrijven